South Indian lentils
Sambhar og ris er grunnleggende mat for de fleste indere som bor i de sørlige statene Kerala og Tamil Nadu.
Sambhar er laget med røde linser, sesongens grønnsaker som okra, aubergine, trommestikker, gresskar, for å nevne noen. Den blir tilberedt med noen variasjoner, enten med yoghurt, kokosmelk eller i en tomatsaus. Krydrene som brukes er milde og godt balanserte, avsluttet med en temperering av olje, karriblader, sennepsfrø og tørkede røde chili. Dette fremhever smakene og fullfører retten. Sambhar blir spist nesten hver dag i uken og måneden. Den er balansert og svært næringsrik.
Løk, tomater, tamarind, hvitløk, ingefær, gurkemeie, koriander, spisskummen, chilipulver er noen av de vanligste ingrediensene som brukes i tilberedningen.
kr. 170/-
Vegetable korma
Dette er en klassiker i India. Korma har røtter i det mughalske kjøkkenet på det indiske subkontinentet. Som en karakteristisk mughalsk rett kan den spores tilbake til det 16. århundre og de mughalske invasjonene i regionen. Klassisk sett defineres korma som en rett der kjøtt eller grønnsaker braiseres med yoghurt, fløte eller kraft.
Gulrøtter, bønner, poteter, blomkål, løk, tomater, tilberedt i en silkeaktig glatt kremet saus laget av yoghurt og cashewnøtter, servert med ris og/eller chapatis/naan (valgfritt).
180/-
Aloo Gobi
En veldig populær rett i India. Aloo (potet) – Gobi (blomkÃ¥l) tilberedes i en rik saus basert pÃ¥ løk og tomater, krydret med nymalte krydder, og serveres med ris eller som tilbehør til andre retter.
Andre varianter av denne populære retten inkluderer:
- Aloo Mutter – potet med grønne erter
- Aloo Channa – potet med kikerter
kr. 160/-
Channa Masala
Dette er en enkel, utvilsomt deilig rett med en fin blanding av krydder som vil omfavne deg på kalde netter.
Chana masala, også referert til som Punjabi Chole, chole masala eller chholay, er en verdensomspennende kjærkommen rett fra Nord-India.
Denne klassiske indiske oppskriften er en favoritt på de fleste indiske restauranter. Kikerter som simrer sakte i en deilig blanding av løk, tomater og aromatiske krydder. Spises alene eller sammen med naan, roti eller dampet ris
kr. 160/-
Aloo Matar
Aloo Matar er en av de mest populære vegetarrettene fra Nord-India. Den serveres nesten overalt, enten det er på restauranter, dhaba eller veikroer, og er også elsket av indere over hele verden. Denne retten lages med poteter og grønne erter, i tillegg til saus laget av tomater, løk, ingefær og kokte aromatiske krydderpulver. Den serveres med roti, paratha, hvilket som helst flatt brød eller basmatiris.
kr. 160/-
Aloo Palak
Poteter med spinat. En svært sunn vegansk rett. Enkel å lage, denne populære retten wokkes, krydres lett og stekes i en saus basert på løk og tomater. Serveres med ris eller naan/chapatis.
kr. 180/-
Palak Paneer
Palak (spinat) – Paneer (hytteost) er laget med løk, tomater, ingefær, hvitløk, balanserte krydder, fersk grønn chili, most spinat og stekt hytteost, avsluttet med et par spiseskjeer med krem. Serveres med naan.
kr. 180/-
Bhindi Masala
Okra, også kjent som ladyfinger, er en wokrett som sauteres med løk, krydres med nymalt spisskummen og koriander, grønn chili og gurkemeie. Denne smakfulle og lett å tilberede retten er vanligvis en tilbehørsrett til andre retter siden den ikke er laget med saus. Kan spises som den er med naan.
kr. 180/-
Matar Paneer
Noen av de beste indiske vegetarrettene lages ved å kombinere paneer (tradisjonell indisk hytteost) med grønnsaker, spesielt ferske, ømme grønne erter. En glede for gourmeter, Matar Paneer stammer fra Punjab.
Dette er en vegetarrett som er populær over hele India. Matar Paneer er et flott eksempel pÃ¥ hvordan enkle ingredienser kan transformeres ved bruk av krydder – en kombinasjon av erter og paneerost som blir løftet til neste nivÃ¥ med tilsetningen av duftende krydder nær slutten av tilberedningen.
Â
kr. 180/-
Vegetable Biryani
Populær i hele det indiske subkontinentet er grønnsaksbiryani en ettertraktet rett med en aromatisk og lett krydret smak. Den er full av smak, duftende og lastet med grønnsaker som gulrøtter, paprika, poteter, mais og erter. Du kan også gjøre denne oppskriften vegansk hvis du utelater ghee-belagte cashewnøtter og rosiner.
180/-
South Indian thali
Sørindisk thali er et mangfold av vegetarretter med ris, sambhar, raitha, sesongens grønnsaker tilberedt i forskjellige deilige sauser, chapatis, pappads og syltetøy. Det er et velbalansert, næringsrikt måltid.
Kr. 350/-
Lamb/ Biff/ Chicken curry
Rogan Josh er en indisk lam kurry med en kraftig kombinasjon av intense krydder i en kremet tomatsaus. Lammekjøttet er mørt og smaksatt med godt balanserte krydder. Serveres med dampet ris og papadam.
kr. 220/-
Lamb/ Biff/ Chicken korma
Denne Chicken Korma er en deilig indisk rett laget med mildt krydret kylling som har vært marinert i yoghurt og nymalte krydder. Serveres med dampet ris og papadam
kr. 220/-
Chicken/ biff/ lamb tikka
Chicken tikka er en populær indisk rett laget med marinerte og grillet kyllingbiter.
Chicken tikka er elsket for sin møre og saftige tekstur, kombinert med de aromatiske smakene fra krydder- og yoghurtmarinaden. Det er en populær rett i indisk matlaging og har fått popularitet over hele verden for sin deilige smak og allsidighet.
Chicken Tikka Masala er en herlig curry som får vannet i munnen! Uten tvil en familiefavoritt og elsket av indisk matentusiaster over hele verden. Den er marinert i yoghurt og nymalte krydder, bakt i en ovn og deretter tilsatt en glatt tomatsaus. Serveres med ris og papadam.
kr. 220/-
Goan fish curry
Goansk mat har sine røtter i Konkani-mat, og den bærer mye innflytelse fra sultanatet og portugisisk styre. I over fire århundrer ble Goa styrt av portugiserne, og for kortere perioder ble staten preget av muslimske og hinduistiske kongedømmer, og påvirkningen fra alle disse kulturene er tydelig i goansk mat.
Goansk fisk kurry og ris er basisføde for alle goanere. Dette kan lages med hvilken som helst kjøttfull fisk som ikke vil oppløses i suppen. Dette er enkelt å tilberede, og det meste av arbeidet gjøres på forhånd, som å male kokosnøtt, røde chili, hvitløk, koriander og pepper sammen med en morter og støter til en fin pasta.
Â
kr. 300/-
Prawn curry
Populariteten til denne deilige, kremede kokosnøttbaserte sausretten har bare økt med den enorme veksten av Goa som turistdestinasjon. Servert med dampet ris, pickle og papadam.
kr. 220/-
Pork/ Chicken/ Vindaloo
Pork Vindaloo har sine røtter i sør-India, i sjøfarerstatene Kerala og særlig Goa, omrÃ¥dene som tidligere ble kolonisert av portugiserne. Portugiserne brakte med seg “carne de vinha d’alhos,” en tradisjonell festrett der kjøtt blir kokt i rødvin med hvitløk. Vindaloo representerer sammenstøtet mellom Portugals kulinariske arv og Indias.
200/-
Chicken Cafreal
Chicken Cafreal er en tradisjonell goansk rett som inkluderer elementer fra indisk og portugisisk kjøkken. Den klassiske oppskriften marinerer kylling i ferske krydder i noen timer før den blir tilberedt. Chicken Cafreal er en smaksopplevelse og nytes best med basmatiris eller naan.
200/-
Goan sausage pulav
Goas svært populære chorizo pulao er i utgangspunktet en enkel pulao med litt chorizo (goansk pølse).
Den røykfylte, krydrede risen er en deilig rett som serveres i hvert goansk hjem. Rettens historie går tilbake flere århundrer, og den har vært et grunnleggende måltid for innbyggerne i Goa.
200/-
Naan/ Chapati/ Patotta
Tradisjonelt sett blir naan bakt i en tandoor, som er en leirovn som varmes opp med kull eller ved.
Naan er et allsidig brød som ofte serveres som tilbehør til curryretter og andre hovedretter.
Kr. 40/-
Raitha
Raita er en populær indisk yoghurtbasert siderett som ofte serveres sammen med sterke eller smaksrike hovedretter. Den er forfriskende, kremet og bidrar til å balansere styrken i andre retter.
40/-
Coconut/ Mint chutney
Kokosnøttchutney er en allsidig saus eller dip laget ved å blande eller male sammen fersk kokosnøtt, sammen med en kombinasjon av andre ingredienser som grønne chili, ingefær, ristet kikerter (chana dal), tamarind og krydder. Ingrediensene behandles til de danner en jevn eller lett grov pasta-lignende konsistens.
40/-
Mango pickle (spicy)
Mango pickle, ogsÃ¥ kjent som “aachar,” er en sur og krydret syltetøy laget av umodne, grønne mangoer. Det er en populær smakstilsetning i sørindisk matlaging og er kjent for sine kraftige smaker og evne til Ã¥ komplementere ulike retter.
Mangoene blir vanligvis kuttet i små, bittesmå biter eller skiver og deretter blandet med krydderblandingen.
40/-
Vegetable Pakoras
Grønnsakspakoras serveres vanligvis varme og nytes med forskjellige chutneys, for eksempel myntechutney eller kokosnøttchutney. De serveres vanligvis som forrett, snacks eller tilbehør til te eller et måltid. Kombinasjonen av sprø stekt deig og den naturlige sødmen og teksturen til grønnsakene gjør grønnsakspakoras til en deilig og tilfredsstillende godbit.
150/-
Goan fish cutlets
De goanske fiskekutlettene blir tradisjonelt stekt i en panne til de får en gyldenbrun skorpe.
De kan nytes som en snacks, forrett eller til og med som en del av en hovedrett. Kombinasjonen av delikat fisk, aromatiske krydder og sprø panering gjør goanske fiskekutletter til et populært valg blant sjømatelskere og en må-prøve rett for de som utforsker goansk mat.
190/-
Goan beef chili fry
Goansk biff chilli fry er en populær og smaksrik rett fra kyststaten Goa i India. Det er en krydret og syrlig wokrett som vanligvis inneholder et protein som kylling, fisk eller reker, tilberedt med en blanding av krydder, løk, tomater og grønne chili. Goansk Chilli Fry er kjent for sine livlige smaker og nytes ofte med ris eller brød.
200/-